Top

Zo blijft jouw My Favourite Four mooi!

Omdat in bijna alle My Favourite Four sjaals het natuurproduct zijde is verwerkt, raden we je aan om de volgende tips op te volgen. Zo blijft jouw My Favourite Four in topconditie!

Stomerij
Voor kwetsbare stoffen als zijde is stomen het beste. Wij raden je dan ook aan om je My Favourite Four, mocht het nodig zijn, naar de stomerij te brengen. Tussen het dragen door kun je hem dan laten luchten. 

Wassen
Wil je je My Favourite Four toch zelf wassen, doe dat dan het liefst op de hand in veel lauw water. Knijp en wrijf niet in de stof. In de machine is mogelijk, maar ALLEEN op het wolwas- / fijnwasprogramma en niet heter dan 30°C. En: niet centrifugeren!

Drogen
Laat je My Favourite Four nooit in de zon drogen, dan kan de (zijden) stof namelijk verkleuren. Gooi je My Favourite Four ook niet in de centrifuge. Na het wassen kun je je sjaal het beste zachtjes in een badstoffen handdoek droog deppen. Laat hem daarna liefst liggend drogen.

Strijken
Zet je strijkbout op de laagste temperatuur en strijk zonder stoom! Eventueel kun je je My Favourite Four strijken als hij nog een beetje vochtig is.

Algemeen
Zijde is een gevoelige stof. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld parfum of hairspray niet rechtstreeks op je My Favourite Four spuit. 
Let ook op met kettingen / knopen / oorbellen: voor je het weet schuren deze langs je sjaal en heb je haaltjes of wordt de stof ruw.